Drumbeat of Devon

Tällä sivulla on tarinaa ja kommentteja mallin rakennusvaiheesta. Valitettavasti ihan alusta ei kuvia ole olemassa.

 

Nopeudensäätimet ovat Robben Rookie Navyt (omansa kummallekin moottorille). Moottoreina ovat Robben EF76/2:t. Vastaanottimen vieressä on kaksi kappaletta Robben Mono-switchejä, joilla on helppo ohjata esim. valoja päälle ja pois. Alhaalla pilkottaa toinen ajoakuista, jotka ovat 6V 4,2Ah lyijyhyytelöakkuja rinnan kytkettynä. Myöhemmin vaihdoin toisen lyijyhyytelöakun 7,2V/3000 mAh NiMH-akkuun, ja toinen lyijyhyytelöakku jäi valoille ja tutkalle.

 


Potkurit ovat sarjan mukana toimitettuja messinkisiä, jotka vaikuttavat mielestäni laadukkailta.

Hytti kasataan 1-1,5 mm styreenilevystä. Osat on hyvin mittatarkkoja. Nämä palaset hytin etuosassa olivat tarkoituksella hieman reilusti mitoitettuja, joten niistä oli helppo viimeistellä sopivan kokoisia. Tämä olikin helpompaa, kuin mitä uskalsin etukäteen odottaa. Osat menivät paikoilleen ihan nätisti. Saumat täytyy viimeistellä kitillä ja hiomapaperilla.Hytin takaosa alkaa hahmottua. Sarjassa on kiitettävästi yksityiskohtia, esim. kaikkiin luukkuihin tulee saranat ja kahvat. Osat ovat valkometallista valettuja ja niidenkin laatu on hyvää.

Ikkunat tehdään leikkaamalla ensin kehykset irti tällaisesta "vac-forming"-levystä, maalaamalla kehys ja liimaamalla varsinainen ikkuna tämän takapuolelle. Tämä onkin melkoisen työläs homma, koska tällaisia ikkunoita aluksessa on peräti 25 kpl. Oikeanpuoleisessa kuvassa on hytin takaovi, jossa kaksi ikkunaa paikalleen asennettuna. 

 

 

Ennen katon kiinnitystä on laitettava kaikki hytin sisuskalut paikalleen. Kuvassa näkyvät pilarit ovat onttoja, joten niitä on hyvä käyttää johtojen siistiin läpivientiin.

 


Päätin asentaa tässä vaiheessa etuikkunat lasinpyyhkijöineen paikalleen.
Vahvistin kaaren rakenteita 4x4 mm muovirimalla. Näin siitä tuli riittävän jäykkä seuraavien työvaiheita ajatellen. Johdot mastolle kulkevat kaaren sisällä. 

 

 

Kaiteiden kasausta yläkannella. Pylväät ovat valkometallivalua ja tanko 1,6mm messinkilankaa.  

 

 

 


Takakannelle sijoittuvan RIB:in eli kovapohjaisen kumiveneen runko työn alla. Kylkien listoihin ei ollut valmista materiaalia, vaan ne neuvottiin tekemään ylijäämämuovista. Laiska kun olen, ostin mallikaupasta 1x2 mm muovilistaa ja lopputulos on siisti vähällä vaivalla.

 


Maston tein messinkiputkesta, jolloin sitä on helppo hyödyntää johtojen läpivientiin. Lopputulos on myös kestävä, kun osat juotetaan toisiinsa kiinni.

 

 

 

Lisää kuvia rakennusvaiheesta:

Kuvia valmiista mallista on kuvagalleriassa: http://sulara.kuvat.fi/kuvat/Malligalleria/Drumbeat+of+Devon/

- teksti ja kuvat: Harri Niemi

 

 

Artikkelit-sivulle

Takaisin etusivulle