PV Kotka

 

Ohjusvene Raahen jälkeen aloin moninaisten vaiheiden jälkeen tekemään mallia Kotkan meripelastusyhdistyksen aluksesta. Esikuva on noin 17 metriä pitkä alumiinirakenteinen liukuva pelastusvene, jolla pystyy toimimaan kaikissa Itämeren olosuhteissa.

Pv Kotka on valmistunut vuonna 2008, joten kyseessä on melko tuore vene. Kotka edustaa Suomen Meripelastusseuran alusluokituksessa suurinta PV5-luokkaa ja on sarjansa kolmas vene. Alus on nopeakulkuinen, kaksi 800 hevosvoiman Caterpillaria pyörittää kahta vesisuihkuvetolaitetta, joiden myötä vene saavuttaa maksimissaan noin 38 solmun nopeuden. Vene on myös itseoikaiseva.

Klikkaa kuvat isommaksi.

Tästä rakentaminen alkoi. Tein veneen piirustusten mukaan rungosta 3D-mallin, ja piirsin siitä otetut leikkaukset bluefoam-levylle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaahtolevystä leikatut palat on ladottu päällekkäin runkokasaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Pienen" hiomisen ja veistelyn jälkeen runko oli muodossaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasikuidulla päällystäminen aloitettu. Rungossa on 290 gramman mattoa 5-6 kerrosta päällekkäin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki vaahto on kaivettu pois rungon sisältä. Rungon pinta vaati yllättävän vähän kittiä ja hiontaa tullakseen myöhemmin tasaiseksi.

 

 

 

 

 

 

 

Hytti on tehty itselaminoidusta lasikuitulevystä. Ensin pikaliimalla levyt kiinni ja sitten vahvistus sisäpuolelta lasikuidulla. Hytti on käynyt kerran 4 metrin syvyydessä järven pohjassa, mutta sain sen onneksi ylös.

 

 

 

 

 

 

Aukkojen availua.

 

 

 

 

 

 

 

Jettien aihiot. Suuttimet ja kauhat on tehty itse, imuputket, akselit ja impellerit ovat Kehreriltä.

 

 

 

 

 

 

 

Seuraava sivu

Artikkelit-sivulle

Takaisin etusivulle